1 gram (yaklaşık 1 çay kaşığı) Doğadan matcha tozu
50 mL (yarım çay bardağı) oda sıcaklığında içme suyu
200 mL Servis için:
Bir kaseye 1 gram matcha tozunu alınır. Daha pürüzsüz bir içim için matchayı süzgeçten geçirerek eklemeniz önerilir.
Üzerine 50 mL oda sıcaklığında su eklenir.
Bir bambu çırpıcı (chasen), küçük bir tel çırpıcı veya süt köpürtücü yardımıyla matcha “M” veya “W” hareketleriyle hızlıca çırpılır. Yüzeyde ince bir köpük oluşması idealdir.
Sade içim tercih ediyorsanız:
Üzerine 150 mL sıcak ya da soğuk su eklenir.
Kadifemsi bir latte deneyimi tercih ediyorsanız:
Üzerine 50 mL su ve 100 mL sıcak ya da soğuk süt eklenir.
Dilerseniz birkaç buz küpü, bal veya vanilya gibi doğal tatlandırıcılarla lezzetlendirilebilir.
Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay
Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay