MATCHA

1 gram (yaklaşık 1 çay kaşığı) Doğadan matcha tozu
50 mL (yarım çay bardağı) oda sıcaklığında içme suyu

200 mL Servis için:

Bir kaseye 1 gram matcha tozunu alınır. Daha pürüzsüz bir içim için matchayı süzgeçten geçirerek eklemeniz önerilir.

Üzerine 50 mL oda sıcaklığında su eklenir.

Bir bambu çırpıcı (chasen), küçük bir tel çırpıcı veya süt köpürtücü yardımıyla matcha “M” veya “W” hareketleriyle hızlıca çırpılır. Yüzeyde ince bir köpük oluşması idealdir.

Sade içim tercih ediyorsanız:

Üzerine 150 mL sıcak ya da soğuk su eklenir.

Kadifemsi bir latte deneyimi tercih ediyorsanız:

Üzerine 50 mL su ve 100 mL sıcak ya da soğuk süt eklenir.

Dilerseniz birkaç buz küpü, bal veya vanilya gibi doğal tatlandırıcılarla lezzetlendirilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKECEK İPUÇLARI

Matcha

Matcha

Detaylı İncele

Mango & Lime Soğuk Yeşil Çay

Mango & Lime Soğuk Yeşil Çay

Detaylı İncele

Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay

Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay

Detaylı İncele

Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay

Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay

Detaylı İncele

Elmalı, Avokadolu Ve Ispanak Karışımlı Yeşil Çay Tarifi

Detaylı İncele

Erikli Soğuk Earl Grey / Keyif

Detaylı İncele

Kayısılı Relax Soğuk Çay / Relax

Detaylı İncele